Important Notice for Waste Brokers/Dealers/ Exporters re Annex VII Document
Implementation of the European Court of Justice Ruling 
on the requirement to complete in full the Annex VII document
In accordance with the general information requirements set down in Article 18 of Regulation (EC) 1013/2006, the person who arranges the shipment of Green listed waste for recovery shall ensure that the waste is accompanied by the document contained in Annex VII [Article 18(1)]. 
Regarding this, in a case put forward to the European Court of Justice (ECJ) in 2012, the ECJ considered the requirement to complete the Annex VII document having regard to the provisions of Article 18(4) to treat data as confidential where this is required by Community and national legislation. 
ECJ Ruling (extract)

The ECJ ruled on 29/03/2012 that the issue of whether the information contained in the Annex VII document is to be treated as confidential arises only after that document has been prepared and communicated. Article 18(4) can apply only if the information has already been given in the Annex VII, as provided in Article 18(1). Article 18(1) must be interpreted as requiring an intermediary dealer to complete Box 6 (producer) of the Annex VII document and to transmit it to the consignee. Article 18(4) must be interpreted as not permitting an intermediary dealer arranging a shipment of waste not to disclose the name of the waste producer to the consignee. 
The National TFS Office, Dublin City Council (NTFSO) is required to uphold the ECJ ruling for the purpose of improving waste traceability and environmental protection. The ruling means that waste brokers and dealers involved in arranging and exporting shipments of Green listed waste are prohibited from leaving sections of Annex VII blank. Accordingly, exporters of Green listed waste material transported for recovery in accordance with the requirements of Article 18 must provide all the requested information by completing the Annex VII document in full. This includes inserting details on the waste producer and the destination facility in Boxes 6 and 7, respectively. 
Please Note
With effect from 5th January 2015, exporters of Green listed waste are required to ensure that waste shipments transported from the site of origin on route to the destination facility are accompanied by a fully completed Annex VII document.
